Segítség! Vevő leszek!
  • 2016. február

Segítség! Vevő leszek!

Ha lakást keresünk, és kiszemeltük álmaink otthonát, célszerű néhány dolgot alaposan átgondolni, mielőtt foglalót adunk a tulajdonosnak.

- Valóban ilyen lakást kerestünk? Azok, akik érzelmi alapon szoktak dönteni, különösen óvatosak legyenek! Lehet, hogy az udvari szökőkút csodálatos, de nem kompenzálja a hiányzó hálószobát, amelyre szükségünk lett volna.

- Tényleg a tulajdonossal állapodtunk meg? Lehet, hogy aki megmutatta nekünk a lakást, csak egy barátságos albérlő vagy egy lelkes családtag, akinek semmi köze nem lesz az adásvételhez.

- Láttuk a tulajdoni lapot? Nem az ügyvéd előtt kellene kiderülnie, hányféle banki teher és végrehajtási eljárás van rá bejegyezve. Az is ilyenkor szokott kiderülni, hogy a tulajdonos a galériák méretét is hozzáadta az alapterülethez és valójában 30 százalékkal kisebb lakást veszünk, mint amekkoráról eddig tárgyaltunk.

- Tudjuk, ki lakik a szomszédban?  Az éjszaka gyakorló jazzdobossal nem akkor kellene megismerkednünk, amikor már késő.

- Beszéltünk a közös képviselővel? Nem ártana. Ő fogja tudni elmondani, mennyire adósodott el a lakóközösség, tényleg elkezdik-e tavasszal a ház homlokzatának felújítását, van-e elővásárlási joga a többi lakónak, mennyi a pontos közös költség…

Ha ingatlanközvetítő segít nekünk a keresgélésben, akkor az ilyen természetű kérdésekről folyamatos tájékoztatást kapunk tőle, de ha egyedül tesszük, nem árt összeírni, mi minden szeretnénk megtudni a végleges döntés előtt. 

« Vissza

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.
Tájékoztatjuk, hogy hozzászólása csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.